Фестивал у Руском Селу: Плесом до донација за ђаке-прваке

У Основној школи „Братство-јединство“ у Руском Селу данас се плесало у хуманитарне сврхе – од улазница су прикупљене донације за опрему за ђаке прваке ове школе. Донаторски Фестивал плеса „За ђака првака“ организовало је Удружење и Студио плеса „Јефимија“. Догађај је отворио градоначелник Никола Лукач који је поздравио иницијативу новооснованог удружења.

– Месна заједница Руско Село је једна од најбоље организованих. Ви чините ово место мултинационалном и мултикултурном средином у коју сви воле да дођу. Много пута смо показали да смо хумани и да умемо да чувамо једни друге, посебно најмлађе, и то чинимо и данас – рекао је Лукач.

Председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић, подсетио је да су организатори прошле године први фестивал приредили споственим средствима.

– Месна заједница је увек ту да помогне својим удружењима јер је важно да су активна. Данас нам је циљ да сакупимо новац за опрему – за све што је потребно једном ђаку-прваку – истакао је Марјановић.

Председница Удружења и Студија плеса „Јефимија“, Снежана Аћамовић, рекла је да Удружење за сада има 16 чланова, али да се планира отварање нових секција.

– Фестивал ће постати традиционалан како би сваке године испунио своју хуманитарну сврху. Организујемо га уочи Светског дана плеса и данас премијерно наступају чланови нашег студија. Планирамо да проширимо активности и да оснујемо и драмску и ликовну секцију – рекла је Аћамовићева.

На фестивалу су наступили чланови три културно-уметничка друштва: из Накова, Банатског Великог Села и из Нових Козараца. Поред плесача из Студија „Јефимија“, учествовали су чланови Плесне школе „Dance N Soul“ и Балетске  школице Културног центра из Кикинде.

С. В. О.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!