10 децембра, 2023

Фабрика „Ле Белиер“ прославља 20 година пословања у Кикинди

Заједно са запосленима, пословним партнерима  и гостима, међу којима су били и градоначелник Никола Лукач и члан Градског већа Саша Танацков, фабрика „Ле Белиер“ прославила је две деценије пословања у Кикинди. Значајном јубилеју присуствовао је и генерални директор Групе „Ле Белиер“ Јан Чен који се захвалио гостима што су својим присуством увеличали прославу.

-Двадесет година је значајно у пословању сваке компаније. Наша очекивања су да и наредне две деценије послујемо у Кикинди. Наставићемо да унапређујемо наш погон, планирамо увођење нове опреме како би компанија расла и развијала се – истакао је Јан Чен.

Израда алуминијумских одливака делатност је којим се бави погон у Кикинди. Сарађају са  произвођачима  аутомобила као што су БМW, Рено и Фолксваген.

-У Кикинди имамо солидно пословање и сваке године напредујемо. Пре пет година изградили смо нову халу, а у блиској будућности, већ наредне године,  планирамо сличну инвестицију. Запошљавамо 420 људи и сви они могу да буду мирни јер посла има. Са представницима Града имамо одличан однос и на нама је да, кроз донације  вратимо то што послујемо у Кикинди – додао је Жан Себастијан Акс, директор „Ле Белиера“ у Кикинди.

Честитајући значајну годишњицу запосленима и менаџменту градоначелник Никола Лукач истакао је да ће „Ле Белиер“ у Граду Кикинди увек имати квалитетног партнера.

-На завидном нивоу је сарадња локалне самоуправе са фабриком „Ле Белиер“ јер су у више наврата показали да су друштвено одговорни и притекли су у помоћ. Запосленима желим да још двадесет година раде, да се пословно окружење унапређује и да се развија. Познате су њихове донације здравству, вртићима и спортским клубовима које смо заједно реализовали. Радује нас што имају планове за наредне две деценије, што улива сигурност свим запосленима. У овој фабрици итекако знају да цене  и награде добре раднике, а важно им је и да подмлађују кадар и унапређују производњу – рекао је Лукач.

„Ле Белиер“ је француска група која је специјализована за производњу алуминијумских делова за светску аутомобилску индустрију. Основана је 1961. године у Француској и тренутно је присутна на три континента у Америци, Европи и Азији. Група има седиште у Француској, а филијале су им у Мађарској, Кини и Мексику. У овим фабрикама ради укупно 4.000 радника, који светску аутомобилску индустрију снабдевају деловима за кочионе системе, турбо и шасијама од алуминијума.

не, не , не!!!!!!