Енигматски Дани лудаје

У оквиру „Дана лудаје“ и ове године одржана су традиционална енигматска такмичења. Енигматски клуб „Кикинда“ окупио је педесетак учесника из Новог Сада, Сремске Митровице, Пожаревца, Београда, Банатског Двора, Зрењанина Батајнице, као и десетак средњошколаца из Албаније који су гости ССШ „Милош Црњански“ и који су учествовали у решавању судокуа са својим домаћинима.

На деветом Првенству Кикинде у енигматици победила је Софија Нецин из Новог Сада која је била испред Матеје Вукмирице из Кикинде и Миодрага Иванишевића из Београда.

Седми пут одржано је и Првенство Кикинде у судокуу. Прве две награде отишле су у Сремску Митровицу, одакле су победница Наташа Штимац и њена ћерка Звездана, док је треће место освојио Кикинђанин Добривој Јеринкић.

Посебне награде додељене су најуспешнијим младим такмичарима, Дуњи Оросломашки (енигматика) и Калини Гаврилов (судоку), ученицама  ССШ „Милош Црњански“ из Кикинде.

На дописном такмичењу у састављању енигматских задатака учествовало је 60 енигмата из седам земаља. Најбољу укрштеницу имао је Перо Галогажа (Ријека), најбољи ребус Божо Миљевић (Бања Лука), а најбољи анаграм Аљоша Вуковић (Шибеник).

Аутори задатака били су наше прослављене енигмате, Славко Бован и Вања Томашев, а надметања су одржана у Културном центру.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!