Џудисткиња Милица Латковић бронзана на Европском купу у Ријеци

Кикинђанка Милица Латковић (19) освојила је бронзану медаљу на Европском џудо купу одржаном протеклог викенда у Хрватској. Јуниорско такмичење у Ријеци окупило је 250 такмичара из 20 земаља, а наша суграђанка, која се због студија преселила у Београд, и годину дана је чланица београдског „Партизана“, борила се у категорији до 63 килограма.

-Такмичење је било тешко и напорно. Имала сам шест борби од којих сам у пет победила и једну сам изгубила и то од Италијанке која је на 13. месту Светске ранг листе јуниора. У финалном надметању за бронзану медаљу изборила сам победу. Противница ми је била  такмичарка из Мађарске и борба је трајала 11 минута – каже Милица.

Одлазак у нови клуб донео јој је нови начин рада и напредак.

-Ово је други пут да учествујем на европском такмичењу. Први пут сам била као кадеткиња 2019. године. Освојена медаља допринела је да се квалификујем на Европско првенство које се септембра одржава у Естонији. Већ сам почела припреме за првенство и надам се најбољем исходу – открила нам је млада џудисткиња.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!