1 октобра, 2023

ЏК Партизан прославља 55 година: Повратак Цигановића за европске амбиције

Сутра, 1. августа, навршиће се 55 година од оснивања Џудо клуба Партизан, а кикиндски спортски колектив од 2001. године за славу клуба одабрао је Светог Илију, славиће је, како кажу, на Симићевом сaлашу у среду, па су се представницима медија обратили председница Јелена Крвопић и спортски директор Светислав Вукмирица.

– Приоритет нам је да стварамо нове младе борце, али нећемо ни да будемо скромни па зато истичемо да смо током протеклих пет и по деценија у витрине сместили три европске појединачне медаље и једну екипну титулу првака Србије за сениоре. Кикинда ипак није универзитетски град па млади након средње школе одлазе у велике градове, али се неки и враћају – рекла је Крвопић.

Надовезао се Вукмирица:

Милица Латковић, наша најистакнутија џудока, иде у београдски Партизан, тамо ће и да струдира, надамо се да ће после факултета да се врати и да још много тога покаже у нашем клубу, а после 15 година враћа нам се Илија Цигановић. Имао је завидну каријеру у Београду, а сада ће да је у Кикинди заврши. Разговарамо и са Немањом Милићем, он је у Нишу и с њим имамо планове за дужи период. Хоћемо да ради за нас, али и да буде тренер у клубу.

Партизан је прошле године у Суперлиги Србије завршио на деоби петог и шестог места.

– Медаља нам је замало измакла, али сада хоћемо да направимо искорак више и домаћој лиги, у којој ћемо да нападнемо врх, а и у Лиги Европе у којој  желимо да наступимо појачани – закључио је Вукмирица и додао: – Капитен Партизана Матеја Вукмирица ће да наступи на међународном Студентском фестивалу спорта у Јекатеринбургу (Русија), као представник новосадског факултета, то му је круна каријере.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!