Две деценије од почетка изградње Храма Светих Козме и Дамјана

На дан када православни верници обележавају сећање на Свете Враче – Козму и Дамјана, у уторак, 14. новембра, у Храму посвећеном овим светитељима бесребреницима биће обележене 20 година од почетка градње Цркве. Света архијерејска литургија биће одржана од 9 сати.

Камен темељац за Храм постављен је 1996. године када га је освештао тадашњи Еписком банатски Хризостом. Прикупљање средстава и изградња започети су  2003. године. Старешина храма од почетка је био отац Бобан Петровић који је посвећено, на донаторским вечерима и другим манифестацима, обезбеђиваао средства приложника за подизање Цркве.

Храм Светих Козме и Дамјана, изграђен уз помоћ бројних донатора, површине  500 квадрата, један је од највећих у неовизантијском стилу у Банату. Поред храма изграђени су сала, звоник и парохијски дом, а свакодневна богослужења одвијају се већ девет година.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!