Душко Петров на два турнира освојио два сребра

Протекле две недеље биле су успешне за стрелца Душка Петрова, репрезентативца Србије из редова Кикинде. На 48. интернационалном првенству Београда, „Велика награда Београда“, у појединачној конкуренцији Петров је стигао до сребра, иза бугарског репрезентативца Кирила Кирова, бронзаног са овогодишњег Светског првенства. Учествовало је 14 земаља и сви најбољи стрелци Европе. Најуспешнији стрелци су, уместо медаљама, награђени трофејима „Београдски победник“

-Био сам први у квалификацијама пошто сам упуцао 580 кругова и на крају сам, у финалу освојио друго место. То је изузетан успех, нарочуто када се постигне пред домаћом публиком – сазнајемо од Петрова.

Протеклог викенда одржан је Гран при у Осијеку.

-И на овом такмичењу био сам други, а Дамир Микец био је први. Конкуренција није била тако јака као у Београду, али је свакако значајно такмичење – истакао је Душко Петров.

У току је припремни период за стрелце јер најважнија такмичења тек предстоје јануара и фебруара.

-Међународно такмичење Првенство Европе је од изузетног значаја. Уколико освојим медаљу успећу да се квалификујем на Олимпијаду. Тешко је, али није неизводљиво. Када бих тамо пуцао као претходна два викенда био бих задовољан. Надам се што бољем пласману на овим такмичењима јер ми је жеља да се пласирам на олимпијске игре – открио нам је Петров.

Претходних месец дана и медаље које је освојио показују да је Петров у доброј форми и да су му наде реалне.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....