Други Меморијални  турнир „Руско Село-Меморијал Кабок Имре“ окупио осамдесетак тенисера

Стонотениски клуб „Чарнојевић“ из Руског Села организовао је други Меморијални  турнир „Руско Село-Меморијал Кабок Имре“. У фискултурној сали ОШ „Глигорије Попов“ у Руском Селу на турниру се такмичило осамдесетак стонотенисера у млађим и старијим категоријама.

-Имре Кабок био је дугогодишњи председник Месне заједнице Руско Село и оснивач је клуба „Чарнојевић“. Њему у част организујемо турнир на ком учествују и деца које имамо доста на тренинзима. Имамо 34 младих чланова, што је за наше место значајан број. Делом је и његова заслуга што је наш клуб већ четврту годину заредом у Првој лиги– рекао је Игор Радић, тренер СТК „Чарнојевић“.

Турнир су подржали Месна заједница Руско Село и Град Кикинда.

-Имре Кабок  водио је Руско Село, а у Градском већу био је задужен за ресор пољопривреде и оставио је неизбрисив траг. Драго и је што се њему у част одржава овај спортски догађај који је значајан за наше село које има прилику да угости оволико стонотенисера. Рускоселци негују традицију сећања и сигуран сам да ће турнир трајати још дуго година – додао је председник Савета МЗ Душан Марјановић.

Поздрављајући госте градоначелник Никола Лукач, који је догађају присуствовао са председницом Спортског савеза града Јеленом Чуданов, пожелео  је добродошлицу гостима и захвалио је породици Кабок што је део турнира. Додао је да му је част што је сарађивао и познавао Имреа Кабока.

-Стонотениски клуб „Чарнојевић“ је место окупљања спортиста у Руском Селу и има одличне резултате. Млади и деца који тренирају стони тенис и током лета квалитетно проводе време и раде на промоцији правих вредност. Локална самоуправа ту је да подржи овакве манифестације – навео је Лукач.

На турниру су учествовали чланови стонотениских клубова из Аде, Ечке, Зрењанина, Барајева, Хоргоша, Нове Пазове и других места.

А.Ђ.

Don`t copy text!