Доигравање за улазак у стонотениску Суперлигу: Примар бољи од Галадске, нијансе одлучиле

У првој утакмици четвртфинала доигравања за пласман у Суперлигу Србије, стонотенисери Галадске данас су у „Језеру” поражени 4:2 од тима београдског Примара.

Прву партију ветеран и капитен кикиндског клуба Ненад Ђукић решио је у своју корист 3:2 против Шепе, јуниорског вицепрвака Србије, за почетно вођство Галадске. Потом је наш Петар Видић поражен од шампиона државе у узрасту јуниора Нинковића, а онда је неуспешан био и Жарко Ђурђев у дуелу са Београђанином Павловићем па су гости преокретом дошли до предности од 2:1. Ђукић је вратио наду изједначивши у партијама на 2:2 пошто је савладао и Нинковића, али су онда Ђурђев па Видић уписали још по један пораз.

– Био је занимљив меч, морам напоменути да је Петар Видић „стиснуо зубе” и с повредом леђа одиграо данас. Да није било тако, сигурно је да би био близу победе у својој првој партији па смо тада могли стићи до 2:0. Како било, наступиће и у Београду у реванш мечу, а онда га очекује лечење. Иначе, када смо изједначили у партијама и Ђурђев и Видић били су близу победа у својим другим данашњим играма, одлучивале су нијансе, нарочито у последњем, Видићевом, мечу програма. Обојица су нажалост поражени са по 3:2 у сетовима – каже Ђукић.  

Узвратни сусрет у Београду на распореду је 1. априла.

– Домаћин је фаворит, као што је био и данас, то су момци који дневно тренирају по пет сати, практично реч је професионалном погону по мерилима у Србији, али ми ћемо и у главном граду покушати да се представимо у што бољем светлу па да онда, и у случају испадања од Примара, наш опроштај од лигашке сезоне буде задовољавајући и на неки начин леп – јасан је Ђукић.

Додајмо, Миодраг Човић био је данас у резерви, а наше стонотенисере подржали су и градски већник за спорт Драган Пецарски и председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов.

Don`t copy text!