27 септембра, 2023

Добри, стари фићко: И на кикиндским улицама одолевају времену

Можда бисте рекли да је ова фотографија снимљена пре више деценија, али није.  Иако је легендарног фићу данас ретко видети у саобраћају, није немогуће, што смо сликом и забележили. Један поред  другог,и на кикиндским улицама пркосе времену.

Фића је некада био омиљен аутомобил. Његова производња понос југословенске индустрије, а куповина свечани моменат који се памти и препричава.  Како то да су се читаве породице превозиле овим минијатурним четвороседом, чак прелазиле  дуге дестинације до мора или иностранства,  тешко је замислити из данашњег угла. Као и то да се налазио у саставу војске, милиције, хитне помоћи, служио за обуку нових возача.

Први фића у Застави је произведен 1955. године, а последњи три деценије касније. Недуго потом, распашће се и земља чији је симбол био.

Данас поглед на ове времешне љубимцe, код старијих и средњих генерација, изазива носталгију, a неретко и дивљење. Али увек сећање на једно друго време, по много чему посебно.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!