30 новембра, 2023

До 10. новембра отворен конкурс за обуку ватрогасаца

Министарство унутрашњих послова расписалоје конкурс за упис 300 полазника за основну обуку за припаднике Ватрогасно- спасилачких јединица. Конкурс је отворен до 10. новембра, а на територији Полицијске управе која обухвата Град Кикинду и општине Сенту, Аду, Чоку, Кањижу и Нови Кнежевац, планиран је упис седам полазника, истакао је Зоран Будиша, начеленик Одељења за ванредне ситуације у Кикинди.

-За Ватрогасно-спасилачки батаљон у Кикинди има места за три и по један полазник је потребан у Кањижи, Новом Кнежевцу, Ади и Сенти. За општину Ада дозвољено је да конкуришу и млади из општине Чока. Међу условима које кандидати треба да испуњавају јесте и старосна доб од  19 до 30 година, да су држављани Србије и да им је пребавилаште у локалној самоуправи у којој конкуришу минмално годину дана, да су завршили средњу школу, да имају возачку дозволу Ц категорије, а ако је немају по завршетку обуке имају 18 месеци да добију ову категорију.  Не смеју да имају безбедносне сметње за запошљавање у МУП-у, а неопходно је и да испуњавају здравствене, психо – физичке и базично – моторичке способности – истакао је Будиша.

У Ватрогасно- спасилачком батаљону на територији Полицијске управе запослено је 70 ватрогасаца – спасилаца.

-Заинтересованост је велика и овим путем позивам младе да се пријаве и раде хумани и одговоран посао, да спасавају туђе животе и имовину. Након пријаве постоји селекциони део, након ког се одлази на обуку која траје три месеца и обавља се у центрима који су за то опредељени – прецизирао је аш саговорник.

Више детаље о  конкурсу доступно је на сајтовима www.mup.gov.rs и www.copo.edu.rs.

не, не , не!!!!!!