10 децембра, 2023

Ђаци ОШ „Вук Караџић“ победници Еколошког квиза

На Еколошком квизу, организованом данас у Културном центру поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, највише знања показали су ученици Основне школе „Вук Караџић“. Они су били најбољи у конкуренцији екипа петог разреда из девет основних школа.

После четири године паузе, ову едукативну активност организовао је Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Града.

– Такмичаре су пријавиле све школе из града и три сеоске: из Сајана, Нових Козараца и Банатског Великог Села. Наш циљ је едукација, а такмичари имају посебно додатно интересовање и знање из области заштите животне средине и деле их са вршњацима – рекла је секретарка Секретаријата, Мирослава Наранчић.

После квалификационог тестирања, у финале су ушле четири екипе. Одговарали су на питања о живом свету, клими, одлагању отпада, загађености ваздуха. У коначном пласману, највише бодова освојио је тим школе „Вук Караџић“ који су чинили: Зоја Деспотовић, Михајло Миланов, Стефан Билић и Давид Мохачи. Њих је припремала наставница Татјана Чубрило.

– Није било тешко, ја сам знала више јер сам била на Окружном такмичењу из биологије и тамо сам освојила треће место. Јако сам срећна због ове победе – рекла је Зоја.

Другопласирани су били ђаци ОШ „Јован Поповић“, трећа је била екипа школе „Ђура Јакшић“, а четврти су такмичење завршили ученици ОШ „Фејеш Клара“.

За све финалисте Градски секретаријат обезбедио је поклоне: звучнике, слушалице, ручне сатове и екстерне батерије.

не, не , не!!!!!!