Дејан Ивановић: У континуитету потврђујемо карактер, биће тако данас и у Шајкашу

Сви су предуслови постојали да севернобанатски српсколигаш сруши лидера из Руме, али гости су се спасили с пенала, изједначивши у првом минуту надокнаде. Улазак Дејана Ивановића и Андреја Бенка на одмору, одмах је донео предност ОФК Кикинди. За два минута Словен је био, боксерским речником, у конопцима.

– И у првом полувремену били смо очигледно бољи, то се видело кроз проток лопте и шансе, али недостајали су голови, а на почетку другог дела, с два брза поготка, кренули смо у одличном смеру. Међутим, пехови с повредама нису нас ни у суботу заобишли. Након повреде Бенка, средином другог полувремена, настрадао је и Радовановић, завршивши у болници. Нисмо успели да издржимо, на крају смо били донекле задовољни резултатом, али остао је и помало горак укус – каже Ивановић.

Данас је на распореду сусрет у Шајкашу.

– Одмах смо се фокусирали на Борац. Очекујемо још једну тврду утакмицу каква је била и са Словеном, надамо се позитивном резултату као и јесенас у Кикинди. Морам напоменути да и поред свих невоља с повредама и силних тумбања по позицијама, ова екипа ОФК Кикинде у континуитету потврђује карактер и држи висок ниво такмичарске форме од почетка сезоне – јасан је Ивановић.

И тренер Владимир Шпоња у први план ставља жељу и вољу екипе.

– Словен има одличне појединце и тренере и врхунску организацију, није случајно лидер, а ми смо и против таквог противника показали карактер који нас краси током целог првенства. Иако смо били близу велике победе, понестало нам је концентрације, али моји играчи су свакако истински јунаци. Много бизарних повреда прати нас овог пролећа, верујем да је мало екипа које би издржале са свим нашим проблемима, а данас у Шајкашу чека нас ново искушење, јер Борац је екипа која има квалитет за бољи положај на табели поготово с тренером Филиповићем, подигао им је агресивност и дисциплину – закључује Шпоња.

Резултати 21. кола: 1.мај – Борац 1:0, Раднички – Железничар 1:0, Бачка – Омладинац 3:0, ОФК Кикинда – Словен 2:2, Кабел – Јединство 0:0, Тиса – Бечеј 0:2, Динамо – Хајдук 0:0, Подунавац – Нафтагас 1:3.

ПОРЕДАК: Словен 47, Железничар 44, ОФК Кикинда 35, Нафтагас 33, Динамо 32, Раднички 32, Кабел 30, Омладинац 30, Подунавац 28, Борац     25, Бечеј 25, 1.мај 24, Јединство 21, Тиса 21, Хајдук 20, Бачка 17.

У 22. колу играће данас (16.30): Борац – ОФК Кикинда, Словен – Подунавац, Нафтагас – Динамо, Хајдук – Кабел, Јединство – Тиса, Бечеј – Бачка, Омладинац – Раднички, Железничар – 1.мај.

Д. П.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!