Упркос киши – “Дане лудаје“ посетило 35 хиљада људи

Највећа и најзначајнија кикиндска туристичка манифестација завршена је у недељу, концертом Дејана Петровића и „Биг Бенда“. Трубачи су гостима и Кикинђанима приредили изузетну завршницу четвородневних програма које је, према процени Туристичке организације Града, посетило 35 хиљада људи.

Упркос лошем времену, културне, гастрономске и спортске садржаје пратили су туристи из читаве Србије и из Румуније, а за Кикинђане ово је била и прилика за нове сусрете са родбином и пријатељима. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, задовољан је програмима и атмосфером 37. „Дана лудаје“.

“Овогодишњи програм 37. Дана лудаје био је и више него квалитетан, а свакако да је манифестација протекла одлично уз музички програм намењен свима. Имали смо концерт класичне музике и чувеног виолинисте Јована Колунџије, потом рокере Ван Гог и Кербер, маестралног Здравка Чолића, да бисмо манифестацију завршили концертом Дејана Петровића и његовог  ‘Биг Бенда’. Можда нас није послужило време, али сам сигуран да су моји суграђани и сви гости пуног срца отишли са манифестације коју смо припремили за њих. Захваљујем мојим сарадницима који су вредно радили на томе да ова манифестација успе и да комплетан музички програм буде изузетан. Драго ми је што је ове године оборен рекорд са најтежом лудајом, сви ћемо се сећати ове манифестације наранџасте боје, симбола нашег града, ком ће се сви гости, сигуран сам, поново вратити“, рекао је градоначелник.

„Дани лудаје“ и овога пута били су прилика за остваривање пословних контаката и обнављање веза. У свечаној сали Градске куће одржан је традиционални свечани коктел за више од 40 делегација градова и општина и представнике јавних и приватних установа, госте из Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине и Бугарске. Домаћин, градоначелник Никола Лукач, том приликом је истакао да ће Кикинда увек бити град добрих људи, вредних домаћина који знају да покажу гостопримство, разумевање и срдачност.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!