Дан отворених врата у Школи „6. октобар“ – трајна хуманитарна продаја рукотоворина

Шарена јаја, зеке, корпице, венчићи и све ускршње декорације данас су биле у понуди на Дану отворених врата у Основној школи за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом “6. октобар”.

– Трудимо се да допринесемо овим рукотворинама, колико су наши ученици у могућности, и да им покажемо колико је лепо када нешто својим рукама направе. Нисмо изашли на Ускршњи базар, па смо искористили последњи дан пред распуст, изнели смо понуду коју имамо и позвали родитеље да посете Школу. Ови радови су настали као део радионица наше сараднице за израду дидактичких средстава Загорке Новаков и Љиљане Константинов која води продужени боравак наше школе у сарадњи са ученицима. Показујемо предузетнички дух – рекао је директор Срђан Стојановић и објаснио да ће прикупљени новац бити искоришћен за набавку новог материјала и за куповину хигијенских средстава и школског прибора.

– Позивам људе да дођу код нас кад год желе, да се упознају са Школом и нашом  радионицом која је увек отворена, и увек може нешто да се купи – додао је.

Хуманитарну продајну изложбу посетила је и чланица Градског већа за културу и образовање, Валентина Мицковски.

– Ово је иницијативу за похвалу и показује колико ова деца знају да буду солидарна, да брину о другима, то је основна људска вредност која се развија у њима у овој школи – изјавила је чланица Већа. – Апелујем на суграђане да дођу у Школу и да подрже ову хуманитарну акцију јер, када помажемо другима, и сами се осећамо боље.

Теодора је осмак. Она је данас нудила рукотворине из радионице.

– Припремили смо декорације за Ускрс, правила сам зеку, јаја и пилиће – рекла је.

Декорацију коју је правио показао је и Жељко, који иде у пети разред.

– Ово су све ускршњи украси које смо правили – зеке, пилићи и јаја, и све их сада продајемо.

Школа „6. октобар“ има 45 ученика, а у њој се и одвија додатна подршка за око 70 ученика који похађају наставу у редовним школама и којима су, на основу мишљења интерресорне комисије, потребне индивидуалне вежбе: корективне, психомоторне и логопедске.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!