Да распуст не буде смор, Музеј организује радионице о животу у прошлости

Народни музеј и ове зиме организује „Зимски распуст у у музеју“ у оквиру ког ће деца више сазнати о животу људи у далекој прошлости. Програми су од 9. до 12. јануара, од 11 до 13 сати и намењени су деци од 7 до 12 година, сазнајемо од Драгана Киурског, музејског педагога.

 

-За све који реше да део распуста проведу у Народном музеју осмислили смо четири радионице из области археологије. Ово ће бити прилика да се деца упознају са садржајем археолошке изложбе сталне поставке музеја, откриће како су живели људи у каменом и металном добу, на који начин су припремали храну, које материјале из природе су користили у изради предмета за свакодневну употребу, како су се одевали. На једној од радионица ћемо драматизацијом и филмом покушати да прикажемо живот праисторијског човека. Осим тога, деца ће имати прилику да помоћу глине израђују посуде из праисторије – каже наш саговорник.

Посебног пријављивања за програм неће бити, свако ко је заинтересован треба да у уторак, 9. јануара у 11 часова. Циљ програма је приближавање деци тема из археологије, мултисензорни доживљај живота у праисторији, развој креативности, олакшавање разумевања живота у далекој прошлости и подстицање учења кроз игру. Програме су осмслили и реализоваће их Драган Киурски и Катарина Драгин, такође музејски едукатор. Цена једне радионице је 150 динара.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!