1 октобра, 2023

Чувари трона војвођанског „Истока”: Хајду, Ђукић и Виловски погађали за ОФК Кикинду; победили и Слобода и ЖАК

Још једанпут овога пролећа водећа ОФК Кикинда силно је ослабљена ушла у меч, а данас против Омладинца из Ботоша, на Градском стадиону, стигла је до победе од 3:1, опет, понајвише захваљујући капитену Небојши Ђукићу. Још су и новокозарачка Слобода, у Житишту, као и ЖАК, у Ковину, уписали победе од 5:1 односно 2:1.

Када се већ назирала дупла нула на одмору, капитен Ђукић све је одрадио и кратко одложио лопту, а млађани Кристиан Хајду (17) ју је прихватио и ниским ударцем с десетак метара матирао голмана Ботошана за први гол у сениорској конкуренцији. Био је то 41. минут, а у наставку у 57, капитен је у налету оборен с леђа у казненом простору Омладинца и потом је био сигуран с „беле тачке” за 2:0.

Након промашеног „зицера” Лука Виловски (17), још један млади играч у редовима ОФК Кикинде, брзо се искупио. Мијић је убацио с бока, а Виловски је другу стопостотну прилику тада, у 65. минуту, претворио у гол. И њему је то био први лигашки гол у каријери. На супротној страни гости су 17. минута пре краја тек запретили. Након асистенције капитена Микића, смањио је искусни Слађан Новковић за коначан исход.

– Било је проблема, било је и добрих ствари, а на крају резултат је најбитнији. Лепо је и што су млади Хајду и Виловски по први пут осетили шта значи бити стрелац у сениорској лигашкој конкуренцији. Награђени су за досадашњи рад, али велика одрицања тек их очекују односно имаће још много и успона и падова па је јасно да морају да се потруде и још више раде – рекао је тренер Кикинђана Јевто Јарчевић.

ОФК Кикинда: Савков, Миркоњ, (Мијић), Божић (Росић), Рељић, Галешев, Хајду (Зељковић), Виловски (Милетић), Ђукић, Глишић (Макаи), Барбул, Радовановић.

У Житишту, против Бегеја којем изгледа нема спаса ове сезоне, Слобода је лагано тријмфовала 5:1, а стрелци су били: Војислав Станаћев и Славко Ћулибрк у првом делу те: Немања Ковачевић, Милош Лабус и Никола Галић у наставку игре. Након што је Бегеј пришао на минус три, Галић је поставио крајњи резултат.

Слобода: Ћирић, Лисица (Вученовић), Богојевић, Ћулибрк, Д. Ћосић, Хованец (Благојевић), Поповић, Вокић (Галић), Лабус (Б. Ћосић), Станаћев (Радулашки), Ковачевић.

Угодно је изненадио ЖАК на гостовању у Ковину. Стрелац водећег поготка био је Владимир Радивојац из слободног ударца. Почетком наставка Ковинци су поравнали из пенала, а недуго потом Утржен је повукао контру, додао до Кочиша који је пронашао Стефана Терзина за други, победоносни погодак „Жутих мрава”.

ЖАК: Живков, Баба, Бербаков (Стојков), Детари, Фучак, Пенавски, Утржен, Пецарски, Кочиш (Лакић), Терзин, Радивојац.   

Сутра од 16 сати, у Руском Селу, Црвена звезда чекаће Јединство из Банатског Карађорђева, а великоселска Козара гостоваће у Омољици, Младости.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!