„Цртање нити“ – изложба у Галерији „Тера“

Из Центра за лепу и примењену уметност „Тера“ позивају суграђане на отварање мултимедијалне изложбе „Цртање нити“ српско-холандске академске уметнице Коштане Бановић које ће се одржати у среду, 10. априла у 19 сати, у Галерији „Тера“.

„Цртање нити“ представља преглед мултидисциплинарне праксе уметнице Коштане Бановић који укључује дугометражни сензорни етнографски филм, вишеканалну видео инсталацију; цртеже урађене оловком, воском и техником перфорације; и предмете који садрже светове у сазвежђу.

Коштана Бановић је уметница и филмска стваратељка из Холандије. Активна је у различитим дисциплинама као што су цртање, перформанс, видео и филм. Ритуал је понављајући елемент у њеном раду, као кореографија, одраз историје и радња која активира предмете, материјале и естетику и брише границе.

Њени филмови су вишеструко награђивани и приказивани на међународним филмским фестивалима. Излагала је на више међународних изложби, у резиденцијама културне размене и обављала је дуготрајна уметничка истраживања у Сенегалу, Бразилу и земљама бивше Југославије, наводи се у позиву за изложбу.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!