1 октобра, 2023

Честитке Кики за рођендан

Прослава рођендана мамутице Кике почела је данас, а предшколци из кикиндскох вртића и основци најлепше жеље пожелели су јој цртањем рођенданских честитки. Близу 200 предшколаца из вртића украсило је простор око најстарије становнице Кикинде, а њима су се придружили и њихови старији другари који тек уче да читају, пишу и рачунају, а неки су већ савладали добар део школског градива.

Анђела Малиновић ученица је четвртог разреда ОШ „Вук Караџић“.

-Кики за рођендан нацртала сам торту, и то воћну, јер свако треба да има торту за свој рођендан. Пожела сам јој срећан рођендан. Кика је била мамутица која је живела јако, јако давно – рекла нам је Анђела.

И њен другар Филип Стојановић такође се потрудио да изради лепу честитку.

-Нацртао сам лудаје и торту. Лудаје су на цртежу зато што имамо „Дане лудаје“, а сигуран сам и да је Кика волела да једе бундеве – истакао је Филип.

Ученица ОШ „Свети Сава“ Емилија Бањац додаје да воли „Мамут фест“ који је посвећен Кики.

-Кика је пронађена пре 27 година. Ископана је и сада сви можемо да видимо како су мамути изгледали док су живели на Земљи. Рођенданску торту коју сам нацртала укарсила сам балонима – казала је Емилија.

Централни дан рођенданског славља је сутра када ће у оквиру „Мамут феста“ од 11 до 19 сати бити низ активности за децу.Овом приликом биће отворена изложба Музеја науке и технике из Београда „Лета пре нета“. У оквиру Базара музеја и идеја гостоваће музеји из Шида, Лесковца, Новог Сада, Београда. У рођенданским радионицама учествоваће стреличарски клуб „Аполо“,  биће приређен „Концерт за бебе“ , а за сву децу препорука је едукативна луткарска представа „Пливајте са нама“  дечијег позоришта „Театрило“. Рођендански дан завршава се плесном радионицом за децу.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!