Центар за промоцију науке подржаће иновативне идеје које промовишу науку

Центар за промоцију науке финансијски подржава појединце, тимове и институције који имају добре и иновативне идеје у области промоције науке, са циљем да се подигне научна писменост у Србији.

Након што је протекле године подржано укупно 49 пројеката којима је популаризована наука широм наше земље, Центар за промоцију науке расписао је Јавни позив за 2023. годину. Тим поводом, до краја зиме у научним клубовима у Србији биће одржане промоције и разговори, како би информација стигла до оних са најбољим идејама. Јавни позив отворен је од 14. фебруара до 15. марта.

Намењен је свим заинтересованим научним, научностручним друштвима, школама, центрима за стручно усавршавање, удружењима и другим организацијама, али и појединцима преко научних клубова, који могу да поднесу пријаве за своје пројекте промоције и популаризације науке и технике.

Уз подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе као најбитнијих циљева Јавног позива, ово је начин да се подрже иновативни пројекти који доприносе побољшању квалитета пројеката из области промоције науке, као и разноврсне креативне идеје које афирмишу доступност знања.

Током прошле године, финансирани су пројекти који су се кроз приче о суперхеројима бавили физиком, неки од њих били су посвећени математици, док су се други бавили медицином, биологијом, хемијом, филозофијом, историјом или језицима. Духовити називи пројеката у себи су носили и једнако забавне садржаје („Човече, научи се!“, „Дај(т)е се на знање“).

За пројекте 6,5 милиона

Укупна расположива средства издвојена за ову намену износе 6,5 милиона динара  За пројекте промоције науке у научним клубовима и програме научних клубова највиши износ по пројекту је 150.000 динара, а за пројекте промоције науке, највише ће бити опредељено 300.000 динара по пројекту.

Начин и рок пријављивања

Промоција Јавног позива у кикиндском Центру за стручно усавршавање биће одржана 20. фебруара са почетком у 18 сати. Све информације можете преузети на интернет страници Центра за промоцију науке. Информације и путем мејла javnipoziv@cpn.rs.

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!