30 новембра, 2023

Братске и пријатељске везе спајају Кикинду и Босанско Грахово

Делегација Кикинде на челу са председником Скупштине града Младеном Богданом боравила је у посети Босанском Грахову које је било домаћин треће манифестације „Вратимо спорт у Грахово“.

-Од 2021. године смо заједно и желимо да покажемо колико су наше пријатељство и наше везе јаке. Велики број наших суграђана води порекло из ових крајева и ми желимо да сарадњу учвршћујемо. И овога пута имамо прилику да видимо на који начин се Босанско Грахово развија, који су планови и циљеви у чему их желимо да истрају. Република Србија је умногоме помогла реализацију више пројекте овде, међу њима су санација крова на Дому културе и фискултурна сала, а ми ћемо се трудити да им и у наредном периоду помогнемо да се повежу и да аплицирају за све што им је потребно- рекао је Богдан.

Начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран истакао је да манифестација „Вратимо спорт у Грахово“, трећу годину заредом, окупља велики број Граховљана свих генерација, као и њихових гостију.

-Трећа улична трка окупила је омладину и децу у великом броју. Довели смо атлетичаре из свих делова Босне и Херцеговине, ту су нам и драги гости из Кикинде. Бројни грађани дошли су да нас подрже. За Босанско Грахово је ово један од ретких дана у години када се овако окупљамо. Ове године очекујемо и да ћемо добити Дан општине јер је јавна расправа у току, па ћемо настојити да спојимо две манифестације и окупимо још више грађана – рекао је Ђуран.

 

 

 

 

 

не, не , не!!!!!!