21 септембра, 2023

Бесплатно научите програмирање: Пионир слободна школа уписује нову генерацију полазника

Пионир слободна школа уписује девету генерацију полазника – ученика осмог разреда основних школа и првог, другог и трећег разреда средњих школа, који имају интересовања за програмирање, дизајн и комуникације, електронику, али и писање, цртање, видео монтажу.

Школа је као и до сада бесплатна за полазнике, а предзнања нису потребна. Ове године фокус је на кандидатима који су заинтересовани за програмирање, развој хардвера, електронику и вештачку интелигенцију, као и за оне који желе да продуцирају или дизајнирају звук и видео.

– Пионир слободна школа има за циљ да подучи о програмирању, дизајну, електроници, етици и друштву, са циљем да знање нових технологија претворимо у иновацију, и узбудљиве и занимљиве пројекте који ће побољшати свет око нас. Желимо да пружимо полазницима врхунску околину за рад, и прилику да раде на практичним пројектима који ће их издвојити испред вршњака. Пионир није само школа за програмирање, већ је циљ да кроз шире, холистичко гледање на свет, комбинујемо креативност и технологију ка решавању великих друштвених проблема- наводи Марко Кажић, управитељ Пионир слободне школе.

У Пиониру ће, истиче Кажић, моћи да раде на практичним пројектима што ће полазницима помоћи да напредују у школи, али и стекну предност у даљем образовању и каријери.

– Пионир расте са шестом генерацијом и овогодишњи фокус је поред програмирања, вештачке интелигенције и дизајна у крупном плану и микроелектроника, наука о подацима и одрживи развој као и заштита животне средине. Поред тога, у нову генерацију позивамо и младе који су заинтересовани за комуникације и дисциплине као што је маркетинг, стварање садржаја за друштвене мреже и видеографију. Као и прошле године партнери су нам највеће светске компаније и организације (Github, GitLab, Google, Програм за развој Уједињених Нација, Jetbrains, JLCPCB), а очекујемо и учешће светских стручњака као предавача у самом програму, хакатоне и друге активности у оквиру програма – најављује Марко Кажић.

Позив за упис полазника отворен је до 1. маја. Кандидати се могу ближе информисати на https://pionir.org, а линк за директну пријаву је https://tiny.cc/PionirPrijava

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!