Бесплатни превентивни прегледи крвног притиска, абдомена, нивоа шећера у крви и комплетне крвне слике

У недељу, 19. маја, од 8 до 17 часова наставља се акција бесплатних превентивних прегледа, коју организује Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ, ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама. Поменуте анализе и прегледе грађани ће моћи да обаве у Општој болници  у делу где се налазе интернистичке амбуланте (последњи улаз код паркинга).

Министарство здравља на овај начин наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије коронавируса, у оквиру које је у више од двадесет дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи. Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!