АРКУС лига: „Ваљак” протутњао „Језером”

Лепо за око, стрпљиво и ефикасно, можда чак и преко сопствених очекивања, београдски „црно-бели” стекли су у првом делу велику предност од 15:8, а када се томе дода и сјајна рола голмана Андреја Трнавца, који брани ове јесени у великој форми, вечерашња победа Партизана у „Језеру” над Кикиндом од 30:23, у унапред одиграном мечу 11. кола АРКУС лиге, нити у једном тренутку није била под знаком питања. Одржавали су некако Кикинђани у првој половини настaвка минус из првог дела, али је онда „Ваљак” додао гас и 10 минута пре краја стигао до плус 12, било је 28:16. Мислима већ у европским обавезама које их очекују у Словенији, „црно-бели” су у финишу ипак допустили домаћима повратак на разлику која је била на снази и на одмору. Капитен Кикинде Станимир Комарек могао је након сусрета само честитати гостима.

– Пружили смо бледу партију, иако смо се пре меча надали да ћемо ући с Партизаном у егал завршницу. Красила нас је у последњих неколико утакмица лавовска борба, али вечерас је изостала и резултат је то јасно показао већ у првом делу, а ни у наставку нисмо могли да се пронађемо. На крају, Партизан нас је добио лако, желим им срећу у Словенији – рекао је Комарек.

И тренер нашег тима Горан Куртеш пожелео је Партизану много успеха у европским испитима.

– Партизан нам је одржао час рукомета. Смирено, тактички добро и без журбе у нападу, такође одлично и у одбрани, одиграли су гости. Ми смо се посебно припремали за голмана Трнавца, али моји играчи имали су неку блокаду у нападу. Покушавали су нерезонским шутевима од првог момента и нису радили оно што смо се договорили када је реч о ударцима. Трнавац је све то лако одбранио, стекао самопоуздање, а ми смо све дубље падали и журили да поентирамо из неизрађених ситуација. Све је то ишло на руку Партизану који је уз добру одбрану и на контру направио разлику и тако нас добио. Стигао нас је умор после неколико добрих утакмица, остаје нам десетак дана да се добро припремимо за Црвену звезду, којој ћемо гостовати у Београду, а потом на крају првог дела сезоне долази нам лесковачка Дубочица. У та два сусрета тражићемо бодове да се спасимо испадања – истакао је Куртеш.

Кикинда: Балабан, Богојевић 2, Кукић 2, Босанчић 2, Лисица 1, Костић 1, Трнинић 2, Ђукић, Егић 1, Мишков, Шијан 3, Врговић 3(3), Панић 1, Комарек, Илијин 5. 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!