Андреј и Стефан Варга успешни на државним такмичењима

Стефан Варга, ученик првог разреда Гимназије „Душан Васиљев“ освојио је трећу награду  у бета категорији на 60. Државном такмичењу из физике које је организовано у Матемачкој гимназији у Београду. На истом надметању, али у алфа категорији, Милан Гашић из Кикинде, ученик Математичке гимназије, био је трећи. Ово такмичење окупило је 600 ученика из целе Србије.

Стефан и његов брат Андреј Варга, ученик трећег разреда кикиндске Гимназије, учествовали су и на Државном такмичењу из информатике, одржаном у Крагујевцу. Андреј је са максималним бројем бодова заузео прво место и обезбедио пласман на Српску информатичку олимпијаду.

-Програмирањем се бавим од петог разреда и прошле године први пут сам освојио прву награду на Државном такмичењу. Ове године потврдио сам и одбранио прошлогодишњи резултат. Прво место безбедило ми  је упис на ЕТФ у Београду на смеру софтверско инжењерство, без полагања пријемног испита, што ми је и био циљ – истакао је Андреј.

Стефан  је показао завидно знање и остварио одличан пласман за своје прво учешће. Менторка браћи Варга је професорица Снежана Замуровић.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!