30 новембра, 2023

Андреј Бенке, најбољи играч ОФК Кикинде у првом делу јесени: Бодови из Панчева кључни за наставак сезоне

Фудбалери ОФК Кикинде други пут ове јесени радовали су се у гостима, савладали су минималцем Динамо у Панчеву и лепо се позиционирали, пети су на табели. Никола Дукић донео је предност, испоставило се и бодове, средином првога дела, а претходно га је идеално упослио Андреј Бенке који је дириговао и блистао на југу Баната, нарочито у наставку игре. Још неколико опасних контри извела је ОФК Кикинда, а у наставку домаћини су имали иницијативу но опет су Кикинђани били опаснији. Љути због пораза, Панчевци су изазвали гужву након осам минута надокнаде, а црвене картоне добили су тада ОФК Кикиндин раније замењени Лукић и Кецман, који је био резерва у протоколу. Бенке (22) момак из Минхена, од оца Немца и мајке Српкиње, летос је на север Баната стигао из Земуна и по оцени многих, у првих девет кола, највише показао у црвено-белом дресу.

– Презадовољан сам гостовањем у Панчеву. Имали смо неколико шанси да отклонимо све дилеме давно пре краја и заслужили да се радујемо. Ова три бода можда су и кључна за наставак сезоне – каже Бенке.

Тренер Владимир Шпоња надовезује се.

– Претежак меч за нас, везали смо три меча без пораза и без примљеног гола, уз две победе у та три кола, а посeбно је важно што смо то успели у дуелу с младим саставом Динама против кога нико не може рачунати на плен. Били смо организовани, одговорни и расположени да у завршницу напада улазимо кроз брзе акције с више играча. Наставак је протекао у офанзиви Динама, али смо великом борбеношћу одолели, а победа добија на значaју пошто смо током целе седмице имали болесних играча.

У суботу на Градски стадион долази новосадски Кабел.

– Кабел је у најужем кругу фаворита за прво место па је јасно каква нас утакмица очекује. Млади су, добро утренирани и мотивисани победом над Словеном, а ми ћемо ући ослабљени, два „бонуса” поцрвенила су нам након меча у Панчеву, а Мојсиловић ће паузирати због жутих картона. Но, ако се енергетски повратимо и искористимо добру атмосферу која влада у и око екипе, постоји могућност да и против фаворита Кабела потврдимо да вредимо – јасан је Шпоња.

Резултати деветог кола: Подунавац – Борац 0:0, Динамо – ОФК Кикинда 0:1, Кабел – Словен 3:1, Тиса – Нафтагас 1:2, Бачка – Хајдук 2:1, Раднички – Јединство 1:0, 1.мај Рума – Бечеј 1:2, Железничар – Омладинац 1:0.

ТАБЕЛА: Железничар 20, Словен 18, Бечеј 18, Кабел 17, ОФК Кикинда 16, Тиса 15, Динамо 15, Нафтагас        13, Подунавац 12, Омладинац 12, 1.мај Рума 11, Хајдук 10, Раднички 10, Борац 7, Бачка 6, Јединство 5.

У 10. колу, у суботу и недељу (15), играће: Борац – Омладинац, Бечеј – Железничар, Јединство – 1.мај Рума, Хајдук – Раднички, Нафтагас – Бачка, Словен – Тиса, ОФК Кикинда – Кабел, Подунавац – Динамо.

не, не , не!!!!!!