Амбициозни планови Народног позоришта у другом делу сезоне

Народно позориште у Кикинди поново отвара своја врата за гледаоце од 16. јануара. Други део сезоне почеће са представом „Лажа и паралажа“ по тексту Јована Стерије Поповића и у режији Стевана Бодроже, истакла је директорица Милена Живков.

 

-Овај комад дуго нисмо играли и наша публика зажелела се овог комада. До краја јануара на репертоару ће бити још комедија „Пиџама за шесторо“ и „Љубавно писмо“, као и представе „Ковачи“ и „Облаци“, представа о Душану Васиљеву о којој се и највише прича. Како се овај комад игра на малој сцени и могуће је да је погледа свега четрдесет гледалаца, још увек наши суграђани нису успели да је погледају, тако да се за извођење тражи улазница више – рекла је Милена Живков.

У предстојећој полусезони у плану је и рад на новој представи, а за средства ће се конкурисати код надлежних покрајинског секретаријата и министарства.

-Како би на најбољи начин освежили репертоар желимо да ангажујемо уметничког сарадника. У току су преговори са нашим, кикиндској публици добро познатим глумцем, који цени и воли кикиндско Народно позориште. Овај посао радио би бесплатно, а заједно са мном учествоваће у одабиру текстова, редитеља и нових глумаца који би требало да обогате наш рад. У плану нам је и да оживимо фоаје који има потенцијала да се у њему реализују разни програми – додала је наша саговорница.

У првом делу сезоне на сцену је постављен комад „Џепови пуни камења“, глумачки захтевна представа, што је публика препознала. Недавно је комад гостовао у Апатину где је такође добро прихваћен.

-Ана Тасић, селекторка „Стеријиног позорја“ била је да погледа „Облаке“ која је ушла у селекцију. Чекамо да чујемо њене утиске и да ли ће комад бити уврштен у такмичарски део овог фестивала, што прижељкујемо – открила је Милена Живков.

Публике у Народном позоришту има, али је циљ да се у наредном периоду анимирају млади, али и они који нису чести посетиоци. Наставиће се и пракса гостујућих представа позоришта из других градова како би Кикинђани имали прилику да уживају у представама које немају прилику да виде.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!