(ВИДЕО) Oд Банкe хране Војводине донације за Народну кухињу и „Кутију жеља“

Банка хране Војводине донирала је 240 паковања супе у коцкама и слане грицкалице Црвеном крсту Кикинда за потребе корисника Народне кухиње. Први пут прикључила се и традиционалној акцији града „Кутија жеља“ како би се припремили новогодишњи пакетићи за децу. Хуманитарна организација која се бави прикупљањем вишкова хране и и њеном дистрибуцијом социјално угроженима неколико месеци раније, донирала је пакете хране Народној кухињи и „Нашој кући“.

-Сарађујемо са бројним компанијама и нисмо први пут у Кикинди. За наредну годину планирамо више акција- рекао је Срђан Будимчић, директор Банке хране Војводине.

Донација кикиндском Црвеном крсту намењена је за 220 породица корисника Народне кухиње. Средства за функцинисање Народне кухиње обезбеђују се у градском буџету.

-Издвајамо значајна средства за програм Народне кухиње. Имамо одличну сарадњу са Банком хране Војводине као и са Црвеним крстом како бисмо заједнички помогли социјално угроженим грађанима. „Кутија жеља“ обрадоваће малишане ево већ десети пут, прикључују нам се бројне компаније и удружења, а друге локалне самоуправе узимају ово као модел. Први пут нам се прикључује и Банка хране Војводине истакао је градоначелник Лукач.

Секретарка Црвеног крста Данијела Бјељац наводи да допунске артикле хране за припрему куваних јела за Народну кухињу обезбеђују Црвени крст Србије и Војводине.

-Од великог значаја су нам и донације компанија и појединаца како би се програм одвијао несметано- указала је Бјељац.

Међународни дан волонтера

Пети децембар обележава се као Међународни дан волонтера. Црвени крст је највећа и најстарија волонтерска организација у земљи. У Кикинди окупља 60 старијих и више од стотину младих волонтера. Честитке поводом овог датума, упутили су волонтерима градоначелник Никола Лукач и секретарка ЦК Кикинда Данијела Бјељац.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!