Јован Опарница, голман ОФК Кикинде: Очекује нас још један тежак ривал

И након девет кола српсколигашке „Војводине”, Кикинђани су непоражени, пети реми уписали су минуле суботе у дербију с лидером ОФК Врбасом па још и с играчем мање од 40. минута. Искључење Стокића било је за неверицу на Градском стадиону, а минут касније уследио је још јачи удар – пенал за Врбашане, који је, ипак, Јован Опарница хладнокрвно одбранио Гојкову. Повели су, међутим, гости почетком наставка, након једине ситуације у којој је домаћи тим на својој половини деловао статично, али је онда храбра ОФК Кикинда узвратила и брзо поравнала, потом била у свему боља но тријумф јој је измакао. Као јунак број један у дербију, издвојио се чувар мреже Кикинђана.
– Знали смо да нас чека врло тешка утакмица против квалитетног противника. Мало нас је пореметио црвени картон у финишу првог дела, али показали смо карактер и с десеторицом пружили добру партију. Створили смо доста шанси и имали опасних покушаја. Остао је жал, заслужили смо сва три бода, а утеха нам што су наши навијачи уживали у утакмици – каже Опарница.
Задовољан је најбољи појединац у редовима ОФК Кикинде, генерално гледано не само у овој сезони већ и у протеклој, оним што су колеге и он показали у девет јесењих рунди.
– Засад имамо врло добру полусезону, али могли смо узети и неколико бодова више. Радимо веома добро и импонује нам да смо једина непоражена екипа, уз четири победе имамо и пет нерешених игара, иако смо један од најмлађих састава у лиги.
Следи још једна утакмица на кикиндском Градском стадиону, у суботу, од 15 сати, долази РФК Нови Сад.
– Поново нас очекује тежак ривал. „Канаринци” су правили екипу за сам врх лиге, али сплетом разних околности тренутно нису тамо где, сигурно, заслужују да буду. Међутим, ми, као и у свакој утакмици, идемо на победу и верујем да ћемо обрадовати навијаче – јасан је Опарница.
Д. П.

Резултати деветог кола: ОФК Кикинда – Врбас 1:1, Нови Сад – Борац 3:0, Слобода – Железничар 0:0, Бечеј – Кабел 0:0, Хајдук – Нафтагас 1:0, Подунавац – Омладинац 3:0, Динамо – Слога 0:1, Војводина – Раднички 2:1.
ПОРЕДАК: Врбас 20, ОФК Кикинда 17, Слобода 17, Слога 17, Хајдук 16, Нафтагас 14, Кабел 13, Раднички 12, Динамо 11, Подунавац 10, Железничар 10, Нови Сад 10, Војводина 9, Омладинац 9, Бечеј 8, Борац 2.
У 10. колу, у суботу и недељу, играће: Врбас – Раднички, Слога – Војводина, Железничар – Подунавац, Нафтагас – Слобода, ОФК Кикинда – Нови Сад, Кабел – Динамо, Омладинац – Бечеј, Борац – Хајдук.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!