Дан Основне школе „Ђура Јакшић“: Обележили 74. рођендан

Ученици и запослени у Основној школи „Ђура Јакшић“ низом заједничких активности обележили су Дан школе. Ова образовна установа основана је 28. септембра 1950. године.

-Наш 74. рођендан обележили смо у школи на иницијативу Ђачког парламента. Ученици нижих разреда, заједно са својим учитељима организовали су дечију пијацу, а ђаци од петог до осмог разреда организовали су пријатељске утакмице у фудбалу, кошарци и одбојци заједно са вршњацима из других школа. Овом приликом осликани су и зидови школског дворишта – истакла је Биљана Шимон, директорица.

Током лета завршена је адаптација подова у двема учионица, замењена су врата на свим учионицама у приземљу, уређен је дневни боравак и завршена је последња фаза реконструкције санитарних чворова. Подршку у свим активностима школа има од локалне самоуправе, тако да су обележавању присуствовали градоначелник Никола Лукач и чланови Градског већа Тихомир Фаркаш и Александар Аћимов.

-Основна школа „Ђура Јакшић“  једна је од најбољих у нашој средини. Многе генерације прошле су кроз ову образовну установу и најважније што су научили је да буду добри људи. Заједно са покрајинским и државним институцијама водимо бригу о свим школама на територији града како би деца имала што квалитетније услове за стицање нових знања – рекао је градоначелник Лукач.

Ова школа има 405 ученика.

А.Ђ.

Don`t copy text!