У петак се у Кикинди обележава Златни септембар, месец подршке деци оболелој од малигних болести

Удружење НУРДОР обележава Златни септембар, месец подршке деци оболелој од малигних болести. У петак,  27. септембра са почетком у 16 сати на Градском тргу биће организоване креативне радионице и програм за децу.

„У Србији сваког дана једно дете оболи од рака. На нама као друштву је одговорност да обезбедимо најбоље могуће услове и квалитет лечења у свим здравственим центрима у Србији. То подразумева реконструкцију односно адаптацију хематоонколошких одељења према највишим стандардима, улагање у опрему и здравствени кадар. Захваљујући подршци донатора, НУРДОР континуирано ради на улагању у свих шест хематоонколошких одељења у земљи. Године 2018. изграђено је потпуно ново хематоонколошко одељење у Нишу и у потпуности реновирано одељење у Крагујевцу. За 20 година постојања укупно је уложено  више од 3 милиона евра за опремање свих одељења, организовано стручно усавршавање лекара и медицинских сестара. Пред нама је пројекат реконструкције хематоонколошког одељења у Институту за заштиту деце и омладине Војводине као и реконструкција хематооколошког одељења у Универзитетској дечијој болници у Тиршовој. Како би сви заједно наставили да се боримо за болнице по мери детета, ове године месец подршке деци оболелој од рака Златни септембар посвећујемо ширењу визије о значају континуиране подршке храброј деци и њиховим породицама током великих животних битки, као и прикупљању средстава за реализацију предстојећих пројеката и наставку улагања у подизање нивоа здравствене заштите у свим центрима лечења“ – стоји у саопштењу.

Из НУРОДОР-а позивају све грађане и друштвено одговорне компаније да им се придруже на догађају, као и да подрже акцију путем НУРДОР изазова на друштвеним мрежама, слањем поруке 2 на број 1150 за редовно месечно донирање у износу од 200 динара.

 

 

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!