Објављен нови спот Хора младих „Свети Николај Српски“

Хор младих „Свети Николај Српски“ објавио је спот за песму „Блажена Дјево“. Аутор текста и мелодије је Зоран Вучетић из Вршца, док је аранжман написала чланица Хора, Миња Петров. Аудио запис снимљен је прошле године, каже Живанка Шпирић која руководи Хором.

– Спот смо снимали у манастирима Средиште, Месић и Хајдучица, као и у Кикинди и објавили смо га 24. јула, у навечерје празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице, поводом славе манастира Средиште и освећења манастирске цркве посвећене тој икони. – каже Живанка Шпирић.

Хор je основан 2005. године. Има 35 чланова узраста од пет до 17 година и ради при храмовима Светог Николе у Кикинди и Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу.

– Негујемо духовне, етно и родољубиве песме. Поред тога, одговарамо на Светој литургији и учествујемо на духовним вечерима које се организују поводом црквених празника, на књижевним вечерима, концертима, смотрама, саборима, академијама и приредбама – наводи Шпирићева.

Чланови Хора три пута су наступали на Дечијем православном сабору на Цетињу, 2011, 2016. и 2018. године. Први компакт-диск, под називом „Овим побеђуј“, снимили су 2013. Већ наредне године снимљен је и други – „Божанствена Литургија Светог Јована Златоустог“. Током 2017. и 2021. године објављене су песме о Божићу – „У сусрет Рождеству“ и „Не бој се, само веруј“, CD на коме је и прва ауторска песма, „Жича“. Текст за песму написала је Маја Ковачевић из Краљева, а музику Миња Петров.

Прошле године Хор младих „Свети Николај Српски“ добио је Награду „Бранко Радунковић – Воља чини чуда“ од истоимене Мале школе из Вршца.

Најновији спот, за песму „Блажена Дјево“, можете гледати на овом линку.

С. В. О.

(Фото: ФБ страница Живанка Шпирић)

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!