Сећање на погинуле полицајце, припаднике ПУ Кикинда

Дан Министарства унутрашњих послова, Славa МУП-а и Дан полиције обележени су данас у Полицијској управи у Кикинди у којој је одата почаст погинулим припадницима ове управе.

Догађају је присуствовао градоначелник Никола Лукач.

– Ово је прилика да се присетимо оних који су часно обављали свој позив, бранили своју државу и дали животе да бисмо живели у слободи и миру – рекао је Лукач. – Ми сада морамо то заједнички да сачувамо и да креирамо што боље услове за наше грађане.

На спомен-плочу у холу са именима девет припадника кикиндске полиције који су 1998. и 1999. године погинули у одбрани државе, венац су, у присуству запослених, положили градоначелник Лукач и начелник Полицијске управе Кикинда, Павле Рајков.

– Они су часно служили својој земљи и дали животе за њу – рекао је Рајков. – Припадници полиције спремни су да извршавају своје задатке на најбољи начин, како би сви грађани били безбедни и сигурни и да бисмо што дуже живели у миру.

Овом приликом, заклетву је положило 18 нових полицијских службеника –  саобраћајаца, припадника криминалистичке и полиције опште надлежности који су, у ПУ у Кикинди и у подручним полицијским станицама, запослени у последњих годину дана.

С. В. О.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!