Студенткиње из Салвадора, Америке и Немачке: Гостопримство у граду добрих људи памтиће заувек

Адриана Бендикс из Салвадора, Ема Адамс из Америке и Елизабет Бусторф из Немачке током ускршњег распуста биле су гошће нашег града. Све заједно са суграђанком Анђелијом Кнежевић похађају интернационални универзитет у Бремену и решиле су да део слободних дана проведу у нашем граду и увере се у приче да је Кикинда град добрих људи.

-У школи смо нераздвојне и пуно времена проводимо заједно. Од мене су чуле приче о Србији и Кикинди и сада су се увериле да су све тачне и да нисам претеривала када сам описивала лепоту родног краја – каже Анђелија.

Градско језго, гостољубивост и добри домаћини остаће им у сећању.

-Јако им је било лепо, одушевиле су се колико су људи дружељубиви и колико је храна укусна. У Кикиндипосетиле све знаменитости, а посебан утисак оставио је Музеј „Тера“ и монументалне скулптуре.У Суботицу смо биле на Палићком језеру и у Зоолошком врту, Новом Саду на Петроварадинској тврђави, а боравиле смо и у Београду. Пуне утисака отишле су из наше земље и са новом енергијом започеле ново полугодиште – каже наша саговорница.

Није изостао ни традиционални, недељни, војвођански ручак у Банатском Великом Селу, као ни посета Дестилерији „Хуберт“ где су као фаворит Адриана, Ема и Елизабет издвојиле ликер од малине.

-Уживале се у похованим сланим палачинкама, ајвару, сарми, буреку,  куртош колачу. Пробале су и наш сладолед за који тврде да је пуно бољи у односу на оне које су до сада имале прилику да једу. Све три су уживале и већ негде правимо планове да опет дођу – напомиње Анђелија.

Елизабет би волела да дође на Егзит фестивал, посебно сада када је видела Птероварадинску тврђаву. Ема се већ најавила да ће божићне празнике провести у Србији.

А.Ђ.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!