Заказана 35. седница локалног парламента

Седница Скупштине града, 35. по реду, биће одржана у уторак с почетком у 10 часова. Одборници ће разматрати 19. тачака дневног реда, сазнајемо од председника градске Скупштине Младена Богдана. Између осталог је и доношење одлуке решења о отуђењу катастарске парцеле  у Кикинди  из јавне својине. Реч је неизграђеном грађевинском земљиште у грађевинском подручју. Према извештају о процени тржишне вредности грађевинско земљиште укупне површине 31.982 метара квадратних чија је почетна цена 160.000 евра. Катастарска парцела се отуђује ради изградње производно пословних објеката малих и средњих предузећа чија делатност не производи буку, вибрације и загађења. Рок за изградњу и пуштање у рад објекта је три године од дана солемнизације уговора код јавног бележника. Вредност инвестиције је 400.000 евра, а привредник има намеру да запосли 40 радника.

-Отуђење земљишта у Блоку 41 и 43, Индустријска зона код ЖАК-овог стадиона, може да допринесе стварању још бољих привредних услова за добробит наших суграђана. Више о овој тачки дневног реда говорићемо на седници локалног парламента – рекао је Богдан.

Доношење одлуке о усвајању средњорочног плана Града Кикинде за период од 2024. до 2026. Године и Стратегије развоја спорта Града Кикинде са акционим планом за период 2024-2030 такође су уврштене у предстојеће заседање.

– Разматраће се и доношење решења о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора ЈП „Аутопревоз“ о усвајању  измене ценовника услуга превоза у приградском и градском саобраћају. Цене превоза нису мењане од 2019. године и у ранијем периоду нису усклађиване са стопом реалне инфлације, што је довело до тога да су већ дужи период испод економски оправданих – појаснио је Младен Богдан.

Биће речи и о давању сагласности на Статут ЈП за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“,  одлуци о изменама одлуке о тарифи комуналних такси, као и доношење одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације за Блок 24 и део Блока 46  у Микронасељу,  извештају о раду градског Штаба за ванредне ситуације Града Кикинде за 2023. Годину, о образовању и именовању Локалног савета родитеља Града Кикинде за школску 2023/2024. Годину, као и о решењима о разрешењу и именовању чланова појединих школских одбора .

А.Ђ.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!