Министарство одбране расписало конкурс за пилоте

Министарство одбране Србије позвало је све заинтересоване који до краја 2024. године навршавају до 27 година и имају диплому основних академских студија цивилних факултета да се пријаве за Војностручно оспособљавање за резервне официре и постану официри рода авијације и добију звање пилота.

Кандидати који испуне опште услове конкурса, као и медицинске, психолошке и безбедносне провере и савладају селективну падобранску и летачку обуку имаће прилику да постану пилоти авиона и хеликоптера Ратног ваздухопловства и ПВО, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Најуспешнији међу њима, након завршеног шестомесечног оспособљавања, добиће могућност да одмах ступе у професионалну војну службу и да као официри рода авијације наставе летачку обуку.

Кандидати који поднесу пријаву за специјалност пилот оператер даљински пилотираног ваздухоплова не упућују се на селективну падобранску и летачку обуку.

Пријаве се могу поднети у центрима Министарства одбране, шалтерима Поште или на порталу еУправе.

Конкурс је отворен до 31. марта 2024. године, а све додатне информације о условима и начину конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну (Главна бр.1) или на бројеве телефона 011/3074-008 и 011/3074-027.

Текст конкурса сви заинтересовани могу да пронађу на линку:

https://www.mod.gov.rs/cir/20915/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-slusaoce-vojnostrucnog-osposobljavanja-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-roda-avijacije20915.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!