Туристички ваучери биће персонализовани

Након писања медија о постојању препродаје туристичких ваучера за одмор у Србији, Министарство туризма и омладине расписало је јавну набавку за израду дизајна и штампање туристичких ваучера са воденим жигом и заштитом од фалсификовања у циљу да се смањи могућност злоупотреба, пише Курир.

Због тога ће убудуће на ваучерима, између осталог бити наведена новчана вредност, серијски број ваучера – бар код, и крајњи рок коришћења ваучера. Поред тога, писаће назив угоститељског објекта, као и јединствени идентификатор пријаве, подаци корисника ваучера, као и изјава корисника ваучера о коришћењу услуге смештаја.

– Ваучери које штампа Завод за израду новчаница су персонализовани, дакле са личним подацима о кориснику ваучера и подацима о угоститељском објекту у коме се могу искористити. Као такви, имају висок ниво заштите, а сваки евентуални фалсификат, неспорно упућује на извршење кривичног дела – кажу из министарства.

Из туристичке инспекције додају да казне за грађане за овакве прекршаје иду и до 350.000 динара, а за правна лица и до 800.000.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!