Повољно стање безбедности на територији Полицијске управе

У протеклој години на територији Полицијске управе укупан број кривичних дела смањен је за 13 одсто и то високотехнолошки за 73,17, привредни 35,8 и општи 8,5 процената. Са друге стране забележено је повећање еколошког криминалитета за 70,59 одсто јер су запослени полицајци који се баве овом облашћу, истакао је Павле Рајков, начелник ПУ Кикинда.

-Стање безбедности на територији Полицијске управе је повољно. Имамо смањење дела у области јавног реда и мира, саобраћајних незгода и погинулих на путевима, а у наредном периоду приоритет ће нам бити усмеравање саобраћаја. Установљно је да су брзина и манипулисање са возилом најчешћи узроци саобраћајних незгода – казао је Павле Рајков.

Расветљавање кривичних дела са непознатим извршиоцима је 54 одсто. Од најтежих кривичних дела прошле године било је једно убиство, три убиства у покушају и једно тешко убиство.

-Регистровано је једно силовање, 23 тешке телесне повреде и једно разбојништво и изнуда. Сва тешка кривична дела су  расветљена, осим убиства међу мигрантима које се догодило 27. октобра у атару Хоргоша. Радимо на овом случају и очекујем најкасније до априла да га решимо – навео је наш саговорник.

Тренд је смањења кривичних дела  насиља у породици са 120 претпрошле на 118 прошле. Изречене су 602 хитне мере и то: 413 привремених забрана учиниоцу да контактира жртву и прилази јој и 189 мера привременог удаљења учионица из стана. У 78 процената жртва насиља је жена. Смањен је број кривичних дела и осталих  догађаја у школама и у свих 49 образованих установа дежура 69 полицијских службеника.

Фото: службена ФБ страница МУП-а

-Прекршаји јавног реда и мира смањени су осим у Кањижи, Ади и Новом Кнежевцу. То ће у наредном периоду бити приоритети. Мање је и саобраћајних незгода и имали смо их 352, за 68 мање него претпрошле године, а мање је и погинулих и прошле године било их је пет, за седам мање у односу на 2022 – додао је Павле Рајков.

Реализована 101 дислокација миграната

Током прошле године дислоцирали смо 2.552 мигранта који су били смештени у дивљим камповима  и насељеним местима уз државну границу. Формирана је радна група, а на терену коју покрива Полицијска управа Кикинда, жандармерија, Јединица за обезбеђење и САЈ.

-Немамо пуно миграната на терену и све које затекнемо дуж границе санкционишемо према важећима законима – закључио је Рајков.

Предато и одузето 1.162 комада оружја

Прошле године обављена је ревизија свих издатих дозвола за ношење оружја, а у оквиру добровољне предаје предато је 640 комада разног оружја, 48.741 комад метака, 101 минско – експлозивно средство и 3,81 килограм барута. У оквиру 6.224 ревизије држања оружја одузето је и предато још 522 комада разног оружја.

Smederevo, 14. maja 2023.- U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašiæa i pripadnika MUP Srbije predsednik Aleksandar Vuèiæ prisustvuje danas u Duvaništu, nedaleko od Smedereva prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja graðani predali policijskim stanicama. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ / nr

-Апелујем на грађане да обрате пажњу јер 6. марта истиче рок да са старих пређу на нови оружани лист. Поред контроле полиције неопходно је и лекарско уверење. Око 2.000 комада оружја је на старом регистрационом листу – рекао је Рајков.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!