Ученицима првог разреда средњих школа Град купио опрему за већу безбедност у саобраћају

Ради повећања безбедности у саобраћају данас су свим ученицима првог разреда средњих школа у граду подељени пакети са светлоодбојним прслуцима и светлима за бицикле. Опрему је обезбедио локални Савет за безбедност у саобраћају, а иницијатива је потекла из Техничке школе у којој је започела расподела 495 пакета.

– Ученици првог разреда све више користе бицикле у доласку и одласку из школе и јако је важно да буду видљиви у саобраћају. Наша школа има 700 ђака, од тога 200 првака, имамо и саобраћајне смерове и негујемо културу понашања у саобраћају,. Oво je начин да буду још безбеднији, и они и други учесници у саобраћају – рекла је директорица Техничке школе, Миланка Халиловић, такође и чланица Савета за безбедност у саобраћају Града.

Додели пакета присуствовали су и Небојша Јованов, члан Градског већа за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, Мирослав Дучић, начелник Севернобанатског управног округа и саобраћајни инспектор, Павле Поповић.

– Кроз активности Савета Град брине о безбедности младих и деце и свих грађана – рекао је Јованов. – Ове године урађено је много – постављени су брзински дисплеји у зони школа у Накову и у Кикинди, изграђен је саобраћајни полигон код СЦ „Језеро“, одржане су едукације за старије суграђане – учеснике у саобраћају. Додатно, урађен је елаборат по којем ће се мапирати „црне тачке“ у граду и биће постављен још један брзински дисплеј у зони школе. Крајем седмице уручићемо опрему Саобраћајној полицији, помажемо и Добровољно ватрогасно друштво и уручићемо опрему новоформираној Јединици цивилне заштите.

Савет за безбедност у саобраћају обезбедио је и бустер ауто-седишта за најмлађе која ће бити уручена такође крајем ове седмице јер је, како је наглашено, безбедност најмлађих у фокусу активности Града и Савета.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!