Obeležen Dan OŠ „Jovan Popović“

Dan Osnovne škole „Jovan Popović“ obeležen je nenastavno, ali radno. Za učenike su pripremljene radionice u kojima su učestvovali i roditelji. Najviše zainteresovanih obuhvatio je svojevrstan čas plesa u kojoj su učestvovali zaposleni, predstavnici ADZNM „Gusle“, plesne škole „Dens N Soul“, ali i predstavnici Grada gradonačelnik Nikola Lukač, članica Gradskog veća Valentina Mickovski i Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za za javne službe, udruženja građana i verske službe.

Slogan pod kojim je obeležen 73. rođendan je  „Svet je lep kada stvaramo“.

-Naši učenici, njihovi roditelji i mi koji radimo u školi samo zajedno možemo da stvorimo lepšu budućnost kako za sadašnje, tako i za sve generacije koje će je pohađati i to je poruka koju nosi ovogodišnji Dan škole. Možemo da se pohvalimo da su roditelji naše dece uvek tu da nas podrže i pomognu nam da ostvarimo ciljeve tako da smo i sada zajedno poslali poruku da zajedno možemo sve  – napomenula je Jelena Krvopić.

Znatna ulaganja obezbeđena su za bolje funkcionisanje škole, istakao je Bogdan Tasovac čestitajući, u svoje i u ime Grada, Dan škole učenicima i zaposlenima.

-Samo u ovoj godini izdvojili smo osam miliona dinara za investicije i opremanje škole. Od značajnijih radova koji su završeni je zamena krova i prozora na dnevnom boravku koji se nalazi u okviru ove ustanove. I na konkursu NIS-a „Zajednici zajedno“ školi „Jovan Popović“ opredeljeno je 3,7 miliona dinara za adaptaciju i sanaciju toaleta pri sali za fizičko vaspitanje. Grad ulaže u obrazovanje i obrazovne ustanove, a tako će biti i u budućem periodu – precizirao je Tasovac.

Školu pohađa 298 učenika, a ovom prilikom organizovan je i medeni doručak, tako da su svi đaci, ali i gosti posluženi medom koji proizvode članovi sekcije „Jovini pčelari“ .

Don`t copy text!