Диспанзер за жене биће пресељен у нови, бољи, простор

Диспанзер за жене добија нове просторије. Како је истакла на седници Скупштине града заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски образлажући Локални акциони план за родну равноправност од 2024. до 2026. године, Диспанзер за жене преселиће се у простор некадашњег АТД-а.

-Врло брзо  биће расписана јавна набавка за извођача радова који ће реконструисати просторије некадашег Антитуберкулозног диспанзера у потребе Диспанзера за жене. Пројекат је готов, средства су обезбеђена у буџету града и очекујем да ће и радови ускоро почети. Циљ нам је да свим суграђанкама обезбедимо достојне услове за преглед  – казала је Дијана Јакшић Киурски.

Диспанзер за жене дели просторије са Медицином рада. Иако има сву неопходну опрему недостаје им простор, а поред суграђанки са здравственим проблемама на преглед долазе и труднице, али и све девојке и жене које имају потребу за превентивним прегледима.

-Део Локалног акционог плана за родну равноправност предвиђа  и боље услове здравствене заштите. Реконструкцијом и потпуним реновирањем новог простора Диспанзер за жене добиће више простора и боље услове за рад. У објекту су неопходни унутрашњи радови како би амбуланте, чекаоница, картотека и све што је неопходно било функционално – појаснила је Јакшић Киурски.

Како је у поменутом простору некада био рендген апарат који је измештен, најпре су урађена мерења. Стручњаци Институа „Винча“ установили су да у просторијама нема трагова зрачења, те су безбедене за будућу намену.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!