Тренинг центар ЦСУ – за квалитетне кадрове и успешну привреду

На будућем Тренинг центру у дворишту Центра за стручно усавршавање (ЦСУ) завршавају се груби грађевински радови. У учионици будућности биће организоване едукације за потребе привреде и грађана.

Градилиште у центру града данас су обишли градоначелник Никола Лукач и чланица Градског већа, Валентина Мицковски.

– Кикиндски Центар за стручно усавршавање већ је, у својој области деловања, један од најбољих у Републици – истакао је Лукач. – Учионица будућности која се гради биће од великог значаја и за привреду и за грађане који желе да унапреде своје образовање и стекну нове вештине. Привреда Кикинде жуди за квалитетном радном снагом и Центар је успешно препознао неопходност оспособљавања квалитетних радника и младих који желе да остану у Кикинди.

Тренинг центар, површине 150 квадрата, гради се средствима Министарства просвете које је, по конкурсима, Центру за стручно усавршавање, у протеклих неколико година, определило 46 милиона динара.

– Само за Тренинг центар смо од Министарства добили 20 милиона динара за грађевинске радове. Наставићемо да конкуришемо, како бисмо Центар и опремили и надам се да ћемо га отворити за годину дана – каже директор ЦСУ, Дејан Карановић. – Идеја је да изађемо у сусрет грађанима јер је потреба за радном снагом велика. Отварају се нови погони и неопходна је квалитетна обука, као и преквалификација радника и будућих запослених.

Изградња новог објекта највећа је инвестиција од 2010. године, од отварања  ЦСУ. Учионице будућности, у местима у којима постоје, показале су се као веома корисне за грађане, привреду и читаву заједницу.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!