КУД „Сунчана јесен“ на Кикиндском лету: Ми смо само умножили младост

Хор, оркестар, инструментални и вокални солисти, певачка група, дуети, песници и фолклор Културно-уметничког друштва „Сунчана јесен“, представили су се својој деци, унуцима, комшијама, пријатељима, суграђанима, на концерту одржаном вечерас у дворишту Курије. Остваривање својих уметничких склоности и жељу за дружењем објединили су у Градском удружењу пензионера којем КУД припада.

Публику су поздравили председник Градског удружења пензионера Милан Периз и протојереј Јован Силашки.

– Драго ми је да је публика задовољна. Ми смо само хтели да пренесемо поруку да власници трећег доба не треба да буду само то, него да је потребно активно да се укључе бар у своје друштво, да не буду усамљени. Међу својима се лепше и лакше стари. Ми ни не кажемо да смо стари, ми кажемо: младост нам је умножена – напомиње председница КУД-а, Радојка Грујић.

КУД „Сунчана јесен“ је у децембру обележио пола века постојања. У хору, фолклору, литерарној, спортској, креативној и солистичкој секцији активно је око 90 пензионера. Градско удружење постоји од 1945. године и сада има 6,5 хиљада чланова.

Весна Киурски, професорица математике у пензији једна је од млађих чланица.

– Била сам и у фолклору и у хору, али сада, због проблема са ногом, само певам. Једва чекам да поново почнем да одлазим на пробе фолклора. Посебно волим хорско певање, активна сам и у хору при Храму Светог Оца Николаја. Мотив да се придружим КУД-у било је дружење уз песму и игру. Када не успем да дођем на пробу, то ми много недостаје. Својим вршњацма који су скоро постали пензионери увек препоручујем да се активирају, позивам их да нам се придруже. Ово дружење нам је за душу – каже Весна Киурски.

Концерт је одржан под вођством уметничког руководиоца Милана Прунића Думе, уз пратњу Владимира Ковачевића и на велико задовољство публике за коју није било довољно столица. А поносни власници трећег доба су, после успешног наступа, наставили дружење у свом Удружењу.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!