Рукометна селекција глувих и наглувих Србије припрема се у „Језеру” за СП: Гостопримство Кикинђана као додатни подстрек

Рукометну репрезентацију глувих и наглувих Србије, која се припрема у нашем граду за предстојеће Светско првенство у Данској, посетио је у дворани „Језеро” градоначелник Никола Лукач, обратио им се и пожелео срећу на северу Европе и освајање медаље, а градски већник за спорт Драган Пецарски рекао је новинарима:

– Част нам је што је репрезентација глувих и наглувих Србије у нашем граду, а част нам је и што је међу њима наш Владимир Тепевац, ветеран у овом спорту. Захваљујући њему, овај тим Србије други пут је у нашем граду, а захваљујући људима у СЦ „Језеро” они имају овде одличне услове за рад и смештај у хостелу за њих је бесплатан.

Кикинђанин, голман Владимир Тепавац захвалио је челницима градске управе:

– Пуно ми срце што је изабрани тим Србије у нашем граду, све иде по плану, већ у уторак очекује нас први меч против домаћина Данске. Можемо много да урадимо, верујемо у успех.

Селектор Жељко Кукић, иначе Лозничанин, истакао је да у његовој екипи наступају рукометаши трећелигашких тимова из  Србије, овде их је 14, а укупан број глувих и наглувих играча у нашем рукомету је 30:

– Ово је најбољи тим Србије у последње време, идемо у Копенхаген по медаљу. Додатни подстрек нам је и велико гостопримство на које смо наишли у Кикинди, а захваљујумо се, пре свега, градоначелнику Лукачу и градском већнику Пецарском што је све на врхунском нивоу.

Златко Матић, генерални секретар Спортског савеза глувих и наглувих Србије, нагласио је да осим рукометаша, Србија има и селекције глувих и наглувих у фудбалу и шаху, али да највише успеха има ова рукометна:

– Први пут смо из Кикинде отишли на Олимпијаду глувих и наглувих у Бразил и тамо узели бронзу, нека нам Кикинда и овога пута буде срећна полазна лука. Захваљујући вашим руководиоцима, пошто смо добили бесплатан смештај, били смо у могућнсоти да позовемо још двојицу играча у изабрани тим и тако појачамо конкуренцију.

Светско првенство у Данској на распореду је од 3. до 16. јула, а, према речима гостију нашега града, први фаворити за освајање медаља су Хрватска и Немачка, а онда и наша репрезентација.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!