Седница Градског већа у Мокрину: Отворено и конструктивно о приоритетима

Градско веће на челу са градоначелником Николом Лукачем наставило је добру праксу одржавања седница у сеоским месним заједницама како би се на лицу места упознали са проблемима, потребама и захтевима мештана. Међу приоритетима који су изнети данас у Мокрину је изградња постројења за пречишћавање пијаће воде, изградња спортских терена, уклањање дивље депоније, санација крова Дома културе, завршетак реконструкције трга, проширење капацитета вртића. Да је конструктиван разговор ишао у правцу изналажења решења, потврђује председник Савета МЗ Дејан Ивановић.

-Изнели смо проблем одлагања кабастог и течног отпада, а у договору са секретаријатима видећемо како решити тај проблем. Потребно је едуковати грађане, видећемо да ли ће то бити трибине или подела летака. Тема су биле и инвестиције. Спортски терени односно спортски центар за који је у овој години планирана израда пројектне документације, омогућио би да деца више времена проводе напољу, одвојени од рачунара и друштвених мрежа. Важно нам је и да се реши проблем Дома културе чији кров прокишњава- рекао је Ивановић након седнице Градског већа којој су присуствовали и представници удружења и институција.

Градоначелник Никола Лукач истакао је да ће у Мокрину бити једно од четири мини постројења за пречишћавање пијаће воде чија ће изградња почети у овој години.

– Мокринчани су изнели своје потребе и захтеве у доброј намери решавања вишедеценијских проблема, које настојимо да решимо заједнички. Поводом проблема депоније, разговарали смо о едукацијама и санкционисању несавесног понашања. Када је реч о комуналној инфраструктури, потребна је санација крова Дома културе, завршетак трга, изградња спортских терена, проширење капацитета вртића што је добра вест. На Савету је да дефинише приоритете како бисмо пронашли начине финансирања. Сигуран сам и у подршку покрајине и републике – рекао је Лукач.

Потребе и захтеви већи су од могућности, али се трудимо да реализујемо приоритете у месним заједницама, указао је Љубан Средић, члан Градског већа задужен за месне заједнице.

-У селима су често проблем објекти које користе месне заједнице, домови културе где су потребна улагања, то захтева значајна средства, као и путеви, тротоари, паркинг места која решавамо у складу са средствима. У Мокрину је проблем депонија смећа. Проблем одлагања отпада на тој локацији се понавља, а тим средствима би се, на пример, могао завршити трг. Прошле године смо 11 милиона уложили у чишћење депоније међутим она поново ниче, и тако се вртимо у круг. У свим селима имамо привремене депоније где се мора кабасти отпад одложити, али се то не поштује па смећа има на разним местима. Нико са стране не дође да баца тај отпад, већ то чине неки мештани-рекао је Средић.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!