ОФК Кикинда импресивна у Карађорђеву, Јарчевић упозорава: Без еуфорије!

У првом од два дербија пролећа, у Банатском Карађорђеву водећа ОФК Кикинда игром достојном Српске лиге, пре свега у тактичком погледу, и други пут ове сезоне победом израженом три гола разлике декласирала је Јединство и начинила велики корак на путу повратка у друштво српсколигаша. Муњевито су Кикинђани у наставку стигли до предности од 3:0. Препричаваће се још дуго две мајсторије капитена Небојше Ђукић, најпре лоб са скоро половине терена и потом гол из слободног ударца, а потом је, на његову асистенцију, опорављени Александар Мирков, испоставило се тихи херој из сенке, не само због тога гола и претрчаних километара већ и због инсистирања да заигра упркос видљивим ранама на глави, поставио коначан резултат.

– Брзо сам се вратио у тренажни процес, а шеф струке Јарчевић водио је  рачуна о сваком детаљу, тренирао сам и ујутро и с екипом поподне. Његова као и подршка колега била је присутна у сваком тренутку и повратио сам самопоуздање, иако знам да могу још много боље од овога. Изванредну припрему утакмице имали смо пред Карађорђево, али у фудбалу нема минулог рада, Полет је наш наредни ривал, а сигурни смо да у суботу бодови остају у Кикинди – јасан је Мирков.

Тренер Јевто Јарчевић све ово потврђује, али не истиче појединце већ сматра да је кључ успеха у колективу.

– Претходне проблеме у игри нисмо гурали под тепих, причали смо о детаљима и променили неке битне ствари. Јединство је озбиљна екипа са добрим појединцима, али Карађорђевчане смо ударили где су најслабији извршивши стални пресинг у средњој зони и било је само питање тренутка када ћемо их начети, а потом рутински привести меч крају. Тражили смо контакте, правили мудре фауле и били коректни у транзицији – анализира Јарчевић.

Играчи су награђени за импресивну партију и изванредно залагање, добили су два слободна дана и заслужени предах, али еуфорије нема, наглашава и истовремено на тај начин своје ученике упозорава шеф струке с Градског стадиона.

– Имаћемо јак мини циклус тренинга до суботе. Чекамо Полет, а у Идвору смо јесенас брутално оштећени, било је тада свега и зато имамо огроман мотив да новом победом потврдимо тријумф у дербију – закључује Јарчевић.

ФОТО: Горан Биримац и Кикиндски портал

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!