Мушка АРКУС лига: И други пут, наши на штиту „витезова”

Најављивали су, након пораза на свом терену од Металопластике, из кикиндског Мушког рукометног клуба да ће бодове тражити у следећем колу против Обилића, али то се против Београђана, па још на њиховом терену, није показало као реално очекивање. Обилић – Кикинда 31:27 и то рутински у корист екипе из средине табеле.

„Витезови” су, дакле, и други пут ове сезоне били кобни за екипу из нашега града, а подсетимо јесењи пораз од истога ривала у „Језеру” био је иницијална каписла за смену првога тренера у овој такмичарској години – Петковића, барем је стручњак тада све то тако коментарисао.

Нису ни вечерас, као нити у првом кругу АРКУС лиге у Кикинди, Обилићеви рукометаши било шта препустили случају. Већ од 20. минута у потпуности су преузели контролу утакмице, а у финишу првога дела стигли су и до осетне предности па су на одмор отишли резултатом 16:11. Ни наставак није донео неизвесност, напротив. У 45. минуту Обилић је водио 25:18 и онда, уз мањи пад у игри, рутински привео меч крају. Душан Тасић, голман Београђана, као и јесенас био је најзапаженији појединац, овога пута с 10 одбрана.

Место на табели непромењено је и након овога 18. кола за Кикинђане који су  11. на лествици, први испод црте опстанка, али је по наш тим додатна неповољна околност и што се вечерас Југовић одлепио на плус два у односу на њих.  Наредни ривал Кикинде биће панчевачки Динамо, али тек у среду 15. марта.

МРК Кикинда: Кукић 1, Стојановић 3, Босанчић, Лисица 3(2), Трнинић, Ђукић, Мишков (2 одбране), Шијан 5, Врговић 5(4), Панић 3, Ракић 2, Комарек 1, Илијин 4, Гаћиновић (7 одбрана).    

ФОТО: АРКУС лига

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!