Кикинда позната по сарадњи са бројним градовима и општинама у Републици Српској

У Дому Војске Србије у Београду приређен је свечани пријем поводом 9. јануара – Дана Републике Српске и 28. фебруара, дана када је проглашен први Устав Републике Српске. Пријем је организовало Представништво Српске у Србији, које ове важне датуме обележава и у Београду од 2015. године.

Свечаности су присуствовали Милорад Додик, председник Републике Српске, Патријарх српски Порфирије, председник Народне скупштине Владимир Орлић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и бројне друге званице.

У име Града Кикинде, свечаном пријему је присуствовао Младен Богдан, председник градске скупштине. Богдан је са шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем разговарао о наставку сарадње града Кикинде и Представништва. Цицовић је навео да је Кикинда добро позната по сарадњи са бројним градовима и општинама у Републици Српској. За то је пре свега заслужна политика градоначелника Николе Лукача и његових сарадника. О Кикинди се само најбоље може чути, рекао је Цицовић и најавио скорашњу званичну посету нашем граду.

Богдан је истакао да политика града Кикинде није само одржавање постојећих веза и односа са локалним самоуправама у Републици Српској, него и проширење сарадње у областима од интереса. Није нам циљ да се ти односи своде на једну или две посете годишње, већ да се сарадње проширују, указао је председник Скупштине Града Кикинде.

 

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!