За викенд почиње пробни рад новог семафора – ове године још два радара и сигнализација у зони школе

Семафори на раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина биће укључени већ за неколико дана. Грађевински радови су завршени, и почиње пробни рад нове сигнализације.

– План је да за викенд укључимо жуто трепћуће светло, како би се учесници у саобраћају навикли на семафор на овом месту – каже Мирослав Дучић, у Градском већу задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације. – Чим се заврши обједињена процедура, семафор ће бити пуштен у рад. Очекујем да ће то бити у фебруару.

У постављање светлосне сигнализације на овој веома фреквентној раскрсници уложено је 5, 2 милиона динара – 2,7 милиона су средства Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а преостали износ обезбедио је Град Кикинда.

– Наредних дана започињемо и најављено постављање радара за детектовање повећане брзине код ЖАК-овог стадиона, какав већ постоји на углу Иве Лоле Рибара и Јована Јовановића Змаја. И ове радове суфинансираће исти секретаријат са 4,8 милиона динара, док ће Град уложити  7,2 милиона – каже Дучић.

За ову годину, како је рекао, планирано је постављање истог радара, али и  хоризонталне и вертикалне сигнализације у зони Основне школе „Јован Поповић“, што ће бити финансирано из истих извора.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!