Члановима „Чигре“ стигла донација од сто хиљада динара за екскурзију и опрему

Друштву за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Чигра“ у Кикинди данас је уручен донаторски уговор на износ од сто хиљада динара, као плод сарадње Града и Компаније „Меридијанбет“. У просторијама Друштва уручењу су присуствовали градоначелник Никола Лукач и секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, Мирослава Наранчић.

– Меридијан“ је друштвено одговорна компанија, ово није први пут да сарађујемо. Данас имамо задовољство да „Чигри“ уручимо донацију за коју сам сигуран да ће је искористити на квалитетан начин. Град Кикинда  наставља сарадњу са „Меридијаном“, али и са другим донаторима јер желимо да помогнемо овим драгим особама у „Чигри“. Очекујем да ћемо, у наредном периоду, остварити заједничке пројекте и улагања у неки лепши простор и у много више садржаја за њих – рекао је Лукач.

Свечаности доделе донације присуствовали су чланови Друштва, корисници дневног боравка и њихови родитељи. На донацији се захвалила председница, Загорка Новаков.

– Средства ћемо утрошити на екскурзију коју су деца желела, вероватно на пролеће, а остатак на опрему која нам је потребна – рекла је Новакова.

„Меридианбет“ има сталне акције прикупљања средстава за бројне намене.

– Трудимо се да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. Када видимо да су средства, као овде, отишла у добре руке и да ће бити искоришћена на овако леп начин, онда се још више радујемо. Надамо се да ћемо и убудуће имати прилике да помогнемо, како овом друштву, тако и другима – рекла је Јелена Јоцић из компаније „Меридијанбет“.

Сви данашњи гости, од младих чланова „Чигре“ добили су новогодишње поклоне које су они сами израдили на својим радионицама. Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Чигра“ има 25 чланова и континуирано спроводи активности ради социјализације и инклузије својих чланова

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!